juridiskservicecenter.dk

Rådgiveransvarsforsikret køberrådgivning & tinglysning

Ring eller send en e-mail via kontaktformularen for et uforpligtende tilbud!
27 51 61 15

Køberrådgiver

Hvordan foregår en handel med en køberrådgiver?

Nu har du fundet drømmeboligen. Derfor har du brug for en køberrådgiver, eller en boligadvokat. Gerne én, der også kan hjælpe dig med berigtigelsen af handlen (skødet og refusionsopgørelsen). Det vil i praksis sige, en der kan sikre, at handlen kommer på plads, efter at du har modtaget din køberrådgivning. Sælger skal have sine penge, og køber skal have sin ejendomsret (sit digitale skøde). Parterne skal i de fleste tilfælde også have udarbejdet en refusionsopgørelse. Det er her i alle disse faser af en ejendomshandel, at Juridisk Servicecenter kommer ind i billedet. Det fungerer på samme måde som hos en boligadvokat, bare lidt billigere! Da det hele foregår online, er der nemlig ikke udgifter til dyre kontorlokaler.  Er det et absolut must for dig med et fysisk møde, så skal du endelig bare spørge – så finder vi en løsning på det også. 

Når ejendomsmægleren laver skødet

I nogle tilfælde er det aftalt på forhånd, at den sælgende ejendomsmægler står for selve berigtigelsen. Dette kaldes en “sælgerberigtigelse” eller et “sælgerskøde”. I det tilfælde, får du kun brug for Juridisk Servicecenter til rådgivningen. Køberrådgivningen består af gennemgang af alle ejendommens dokumenter, fremsendelse af eventuelle forbehold til medvirkende ejendomsmægler/sælger, og herefter opfølgning og tjek af skøde samt refusionsopgørelse. Din køberrådgiver hos Juridisk Servicecenter følger altså stadig din handel helt til dørs, det er blot den sælgende ejendomsmægler, der udarbejder skøde og refusionsopgørelse.

Købsaftalen

Når ejendomsmægleren beder om dine oplysninger til købsaftalen, så skal du som noget af det første altid sørge for at sikre dig følgende:

Der skal indsættes bank og rådgiverforbehold (også kendt som advokatforbehold) i købsaftalen. Princippet er det samme, uanset om du bruger en boligadvokat eller en køberrådgiver. 

Dette er din gratis fortrydelsesret, der sikrer dine juridiske og finansielle rådgivere nogle dage til at gennemgå aftalen og komme med indsigelser på vegne af dig. Det er typisk på omkring 3-5 hverdage. Denne skal ikke forveksles med den egentlige fortrydelsesret på 6 hverdage. Den er nemlig ikke er gratis, hvorfor man i stedet har rådgiverforbeholdet.

Sørg også for at købesummen er som ønsket. Den kan være sværere at forhandle efterfølgende. Ønsker du at Juridisk Servicecenter skal forhandle prisen på ejendommen for dig, så tag derfor gerne kontakt tidligt i forløbet. 

Rådgivningsaftalen

Først tager vi sammen en indledende samtale, hvor vi afdækker dine behov. Herefter vil du blive bedt om at underskrive en rådgivningsaftale med NemID og fremsende kopi af legitimation (se forretningsbetingelser).

På den måde er der ikke nogen tvivl om, hvad vi har aftalt. Du bliver heri også oplyst om forsikringsforhold og andre vigtige ting. Du får selvfølgelig en kopi retur med digital underskrift herfra også.

Du skal herefter blot give kontaktoplysningerne her på siden til den sælgende ejendomsmægler, så sørger han/hun for at fremsende alle de relevante dokumenter i handlen. 

Du vil også modtage en faktura efter begge parter har underskrevet købsaftalen. (vederlag til Juridisk Servicecenter samt evt. tinglysningsafgift til staten).

Når formalia er på plads, så begynder det egentlige rådgivningsarbejde. Juridisk Servicecenter sørger derefter for at følge dig trygt igennem resten af handlen.

Køberrådgiver

Køberrådgivning og berigtigelse (skøde og refusionsopgørelse) kan ifølge lov om juridisk rådgivning udføres af alle personer. Der er dog krav om, at aftalerne skal indgås skriftligt, ligesom det er et krav, at man i disse aftaler oplyser, hvilken uddannelsesmæssig baggrund køberrådgiveren har, og hvilken form for forsikringsdækning vedkommende har. Du kan læse den fulde lovtekst HER