juridiskservicecenter.dk

Rådgivning & tinglysning i bolighandler

Ring i tidsrummet kl. 10 - 16, fra man - fre, eller send en e-mail via kontaktformularen for et uforpligtende tilbud!

Huseftersynsordning og ejerskifteforsikring

Huseftersynsordning og ejerskifteforsikring er to ord, man næsten ikke kan undgå at støde på, som køber af en fast ejendom (se mere om priser på køberrådgivning mv. her). Dog er ejerskifteforsikring kun relevant på ejendomme, der falder ind under den såkaldte “huseftersynsordning”, hvorfor de to ord hænger uløseligt sammen.

Hvad er det egentlig for noget og hvorfor er det vigtigt at vide mere om?

Denne “huseftersynsordning” udspringer af kapitel 1 i Bekendtgørelse af lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom m.v. og går ud på at sælger fremlægger tilstandsrapport samt elinstallationsrapport og samtidigt erklærer skriftligt at ville betale halvdelen af et fremlagt tilbud på en ejerskifteforsikring. Herefter slipper sælger som udgangspunkt for sit ti-årige mangelsansvar.

Sælgers ansvar

Selvom man siger at sælger slipper for sit ti-årige mangelsansvar, så hæfter sælger faktisk stadig i nogle særlige tilfælde.

Læs mere

Sælger betaler kun halvdelen af det billigste tilbud han/hun selv har fremlagt på en ejerskifteforsikring. Hvis du som køber vælger et dyrere tilbud, så må du altså selv betale differencen. Køber betaler selv regningen på hele forsikringspræmien og får derefter halvdelen retur fra sælger via refusionsopgørelsen.

Huseftersynsordning og ejerskifteforsikring

Uanset hvad, så er en ejerskifteforsikring ofte en rigtig god idé.

Begynder du f.eks. at bygge om, når du er flyttet ind i dit nye hus, så kan der hurtigt vise sig en del skjulte fejl og mangler, som kræver håndtering af din ejerskifteforsikring. Her er det i øvrigt vigtigt, at du kontakter forsikringsselskabet, inden der påbegyndes udbedring af skaderne.


Vil du gerne kontaktes?


Basis, eller udvidet ejerskifteforsikring?

Det er jo det store spørgsmål, der altid gør sig gældende for en køber. Juridisk Servicecenter anbefaler næsten altid, at man som køber tegner en udvidet ejerskifteforsikring og gerne en ti-årig! Det er selvfølgelig dyrere men, hvis du regner det ud over ti år, så er det faktisk ikke ret mange penge for at få ro i maven.

Hvad er omfattet af basisforsikringen?

  • ulovlige el-installationer
  • ulovlige vvs-installationer
  • udgifter til reparation af skjulte skader, som ikke er omtalt i tilstands- eller elinstallationsrapporten

Hvad dækker en udvidet ejerskifteforsikring typisk?

  • ulovlige bygningsindretninger
  • kosmetiske forskelle på fliser og sanitet
  • påbudt oprensning af forurenet grund
  • ulovlige stik- og kloakledninger i grunden udenfor bygningen

Hvad dækker en sælgersansvarsforsikring?

I nogle sager kan det være overflødigt/dobbeltkonfekt at tegne en udvidet ejerskifteforsikring. Det er f.eks. i sager, hvor sælger tegner en sælgeransvarsforsikring, da den stort set dækker det samme.

Læs mere