juridiskservicecenter.dk

Rådgivning & tinglysning i bolighandler

Ring i tidsrummet kl. 10 - 16, fra man - fre, eller send en e-mail via kontaktformularen for et uforpligtende tilbud!

Andelsbolig

Køb af andelsbolig

Hvad skal du være OBS på, ved køb af andelsbolig?

Der er mange der køber en andelsbolig uden en rådgiver. Det kan man i teorien også sagtens. Dog er det altid anbefalelsesværdigt, at man er på den sikre side. Dvs. at man får en til at kigge foreningens papirer igennem. Altså medmindre man selvfølgelig selv er ekspert på området. Det er dog de færreste privatpersoner, der er det.

Det kan faktisk være en del mere kompliceret  at handle andelsbolig, end hvad de fleste lige går og forestiller sig, så få altid en køberrådgiver eller en advokat med på råd!

Vores køberrådgiver har god erfaring med andelsboliger. Med et skarpt trænet øje, sørger hun gerne for at du undgår grimme overraskelser. 

Foreningens økonomi

Foreningens økonomi

Det kan se uskyldigt ud for en helt almindelig køber, men der kan gemme sig flere overraskelser. Herunder kan bl.a. nævnes hæftelsesform, aftaler om specielle finansielle instrumenter (renteswap eller trappelån) og andre ting, der er værd at nærlæse og få forklaret af en professionel. Så ender man ikke med at blive slemt overrasket en dag.

Foreningens love

Er også meget væsentlige, når du køber andelsbolig. Her køber man jo en andel i en forening. Derfor kan man ikke bare tro, at man kan gøre alting som ønsket. Vedtægter, husorden mv. bør studeres grundigt, før man beslutter om foreningen er den rette, ud fra ens egne behov og ønsker. Der kan f.eks. være forbud mod fremleje eller husdyr i foreningen.

Hvad med belåningen i andelsbolig?

Realkreditlån findes ikke, når vi taler andelsbolig. Her er der tale om et banklån/ejerpantebrev, der bliver tinglyst på andelens “blad” i tingbogen (husk at du stadig skal betale tinglysningsafgift af det lån du optager, selvom du ikke betaler afgift af skøde).

Skøde er der nemlig heller ikke noget der hedder, idet du ikke ejer boligen og kun køber retten til andelsbeviset.

Tag meget gerne kontakt for yderligere hjælp til køb af andelsbolig , det er en rigtig god og billig investering at betale for en fornuftig rådgivning inden du sætter din underskrift på overdragelsesaftalen.

Se prisen for rådgivning hos Juridisk Servicecenter, ved køb af andelsbolig – på prislisten.

Det kan også anbefales at tage et kig hos ABF – Andelsboligernes Fællesrepræsentation for mere nyttig information omkring andelsboliger.